fundal_edited.jpg

Proprietăți

1. Securitatea.

2. Minimalismul: mărimea fiecărei părți nu depășește cea a secretului inițial.

 

3. Dinamica: Securitatea poate fi mărită prin schimbarea formei polinomului (păstrând termenul liber) și construind noi părți pentru participanți.

4. Flexibilitatea: Anumite organizații care sunt structurate ierarhic, participanții pot primi un număr diferit de părți, în funcție de importanța pe care o au. De exemplu, un președinte poate deschide singur un seif, în timp ce este nevoie de 3 secretari pentru a-l debloca.

Shamir’s Secret Sharing permite mai multor membrii care nu se cunosc să păstreze între ei informații private. Deoarece această schemă are informație teoretic securizată, nici măcar un atacator cu putere computațională nu poate corupe subsecretul criptat pentru a accesa datele fără a avea destule părți pentru a atinge pragul stabilit k.

Când este combinat cu alte tehnici de criptografie, acest algoritm oferă un strat bonus de securitate, făcând împărțirea informației privată și rezilientă pentru scăpări accidentale de date și atacuri externe. Această tehnologie oferă utilizatorilor un mare control asupra informațiilor personale.

Webografie